Translate

събота, 3 януари 2015 г.

Поглезете краката си тази зима ;)


Привет в снежния ден ;)

Промяната на температурата и влажността на въздуха през всеки сезон предизвиква промяна във вида на кожата. Така например, през зимата тя става по-суха, а през лятото - мазна. Поради тази причина кожата се нуждае от специфични грижи през различните сезони. И ние обикновено използваме по- мазен крем за лицето през студените месеци, но не трябва да забравяме и другите части на тялото...А, днес ще акцентираме върху краката и най- вече ходилата :)

Ето и четири стъпки за добър резултат:




Ексфолирайте ходилата поне веднъж седмично

За да предотвратите образуването на груба кожа и твърди възглавнички, е необходимо да натърквате петите и предната част с пемза/ пила или с ексфолиращ гел за крака. Така ще отстраните мъртвите клетки, а на тяхно място ще остане само нежната и мека кожа.

Ако твърде дълго отлагате това и допуснете да станат много твърди, премахването им ще бъде не само трудно, но и почти невъзможно.





Поглезете стъпалата дори вкъщи


Налейте топла вода в подходящ съд и сложете в него соли за вана или за крака. Подберете аромата според настроението си и ефекта, който искате да постигнете. 
Със застудяването, овлажняването на кожата става приоритет. След банята ги подсушете с мека кърпа и задължително намажете с хидратиращ крем!

Няколко предложения от Орифлейм: 
Крем за крака за ежедневна успокояваща грижа Feet UpВсекидневна свежест и грижа за краката с този гъст крем. С подхранващо масло от шеа, което омекотява кожата и ароматно масло от евкалипт, което охлажда и дарява с приятен аромат. 150 мл.



Подхранващ крем за крака с пчелен восък Feet Up- Богат крем, който изглажда и омекотява, като възстановява баланса на влага. Формулиран с пчелен восък, който притежава хидратиращи и успокояващи свойства, и възвръща еластичността на кожата. 150 ml. 







Подхранете максимално

Има вече и маски за крака, които са много по- богати от кремовете и даряват с невероятна мекота. Използват се веднъж седмично и са отлично решение за зимата ...

Правила при оформянето на педикюра


Стъпалата трябва да излъчват чистота и свежест, но не е нужно да крещят с ярък лак за нокти. Другият канон при педикюра са късите нокти. За разлика от ръцете, тук дължината никак не е естетична.

Направете равни нокти, като използвате за целта нокторезачка и след това леко заоблите краищата с пиличка.





Подобни статии: Красив педикюр с Орифлейм




Няма коментари:

Публикуване на коментар