Translate

петък, 16 януари 2015 г.

5 съвета за по- траен аромат

Привет!

Знам, че всяка жена когато открие своя парфюм иска, той да издържа максимално много време.
Все по често обаче, тенденциите налагат да се правят по- леки аромати.
Като цяло имаме 4 вида, според концентрацията на ароматните масла. И те са: одеколон, тоалетна вода, парфюмна вода и парфюм.
Фирмите, които са с насоченост към безопасността и екологията, пускат повече тоалетни и по- рядко парфюмни води. Защото в последните години, ароматите са едни от най- честите алергени. И не бива да прекаляваме с тях...
Има други хитринки, които може да използваме :)



1. Душ-гел или пяна със същия аромат- Това допълнително спомага за запазване на любимия ни парфюм.


2. Използвайте крем или лосион за тялоСухата кожа не задържа дълго приятния аромат на парфюма. Също като грима и парфюмът ще бъде по-траен, ако го нанесете върху добра основа. Най-добрият избор е лосион от същата марка със същия аромат, както и парфюма.  Нанесете първо лосиона, а след това парфюма. Никога не поставяйте лосион със силна миризма, различна от тази на парфюма, защото миризмата на лосиона ще промени аромата на парфюма.


3. Нанасяйте аромата на пулсовите зони- Това са китките, зад ушите и шията, между гърдите, сгъвките на лактите и коленете. Тези точки излъчват топлина, която допринася аромата на парфюма по-лесно да премине от кожата във въздуха. Коко Шанел съветва да нанасяте парфюм навсякъде, където искате да бъдете целунати. ;)


4. Напръскайте гребена или четка за коса преди да ги използватеПарфюмът е вреден за косата, защото изсушава косъма. Но много жени игнорират този факт, когато искат да са неустоими и безконтролно пръскат парфюм директно в косата. Изобщо не е лоша идеята да усещате ароматът на парфюма си в косата, защото миризмата ще се освобождава на интервали и ще продължи през целия ден. Въпреки това, най-добре е да парфюмирате косата косвено. Напръскайте върху четката за коса с парфюм, изчакайте 2-3 минути да изсъхне и след това сресвайте косата си. 


5. Ефекта на ароматния облакМного представителки на нежния пол с няколко впръсквания създават "парфюмен" облак и минават през него, за да може парфюмът да се нанесе равномерно върху тях.


Хубаво е да си изберете серия на аромата, който харесвате с няколко продукта, вземете си и рол- он или спрей за в чантата. Важното е да изберете подходящия за вас парфюм и да ви носи настроение и наслада.

А, ако още не сте си избрали ващия аромат, разгедайте текущия каталог на Орифлейм, има чудесни ароматни предложения за ценители ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар