Translate

сряда, 21 януари 2015 г.

Не, на сухите устни!

 Привет :)

Студеното и ветровито време изсушава устните, така както и високите температури. Сухите устни могат да бъдат непривлекателни, дразнещи, болезнени, а понякога и признак на сериозно заболяване. Повечето хора имат преходно изсъхване на устните, което се появява през зимните месеци, при често облизване на устните или при дехидратация. Хронично напуканите и сухи устни (състояние, наречено хейлит) може да се дължат на по-сериозен здравословен проблем. 


Ако имате навика да хапете устните си, когато сте под стрес или ги облизвате често, това е една от най- честите причини за сухотата им. За съжаление устните не секретират протективни масла, които да ги поддържат овлажнени, както кожата произвежда себум, който служи като естествен овлажнител. Устните получават естествено овлажняване от водата, която пием и от водата, съдържаща се в слюнката.
Въпросът е как да се справим с този проблем?
Ето няколко идеи от мен, пробвайте ...

1. Използвайте ексфолиант веднъж седмично- Може и сами да си направите- с равни количества  кафява захар, мед и зехтин. Вижте предложението...Това е естествен начин да махнете грубите кожички и да подготвите устните за хидратиране.



2. Важна е хидратацията и козметиката, която ползваме- Ако имате такъв проблем, то сигурно сте пробвали различни балсамчета за устни. Аз имам няколко фаворита- Нежната грижа на Орифлейм- това малко бурканче е страхотно, има го с различни аромати и без аромат.
За дамите сега излезе и новият балсам за устни 2 в 1 с леки нюанси на розово, които също са много добри! Аз имам много червила, но най- предпочитаното от мен като хидратация е червило Бижу, което моментално прави устните ми меки и цвета изглежда гладък и равномерен.





3. Хидратация отвътре- пийте вода често и по- малко. Хората понякога забравят да пият и се сещат към края на деня, изпиват по- големи количества и смятат, че така компенсират. Измислете начин да пиете през целия ден, това ще ви помогне не само за устни, а за целия изглед на вашата кожа. ;)



Няма коментари:

Публикуване на коментар