Translate

сряда, 14 януари 2015 г.

Да засилим имунната система с Астаксантин!

Здравейте!

Днес ще ви представя моята тайна за превенция на здравето ми и това е Астаксантина. Но нека ви запозная повече какво всъщност представлява той и защо все по- често ще чувате за него.


Виждали ли сте някога как сьомга плува срещу течението? Погледнете размера на сьомгата и го сравнете със силата на водата, която се спуска над нея.


Сега помислете над това - сьомгата продължава да се бори с тези яростни води до седем дни. Нека да погледнем от човешка перспектива. Вземете човек висок 1.80 метра и го пуснете да плува срещу 9 метра вълни за една седмица и да измине разстояние от 160 километра.


Как е възможно сьомгата да направи това героично плуване, което със сигурност е най-великият атлетичен подвиг в природата? Причината е естествения астаксантин!
Ако сте ходили до Швеция през лятото, вероятно сте виждали къпалня за птици? Понякога, ще видите червеникав цвят, там където водата се е изпарила. Червеното, което виждате е естествения Астаксантин. Какво се е случило? Зелените алги/ водорасли (наречени Haematococcus Pluvialis) са били подложени на стрес. Стреса се дължи на комбинация от фактори: липса на храна, липса на вода, силна слънчева светлина и топлина или дори остър студ. Като резултат от този стрес, клетките на алгите хиперакумулират червения пигмент Астаксантин. Те правят това като механизъм за оцеляване - Астаксантинът действа като „полеви сили", за да защити алгите от липса на храна и/или силна слънчева светлина. Удивителен факт е, че поради защитните свойства на Астаксантин, тези алги остават в зимен сън повече от 40 години без храна и вода, под горещото лятно слънце или в зимния студ; и когато условията са подходящи - има храна и вода и външните условия не са екстремни, алгите отново ще бъдат зелени и активни.Астаксантин може да бъде намерен в растенията и животните в целия сват. Той е доминиращ в алгите и фитопланктона, но също така може да бъде открит в лимитиран брой гъби и бактерии. Поради факта че организмите като много съдържащи Астаксантин алги и планктон са в основата на хранителната верига, Астаксантин може да бъде открит и в много животни. Всички морски животни с червеникав или розов цвят съдържат естествен Астаксантин. Например, има Астаксантин в сьомгата, пъстървата, раците, скаридите и т.н.
 Като свържем казаното по-горе със здравето на човека, естествения Астаксантин защитава клетките на вашето тяло и действа като „полева защита", така че свободните радикали появили се от стрес, лоша храна или физическо натоварване се обезвреждат.
Вътрешно, свободните радикали увреждат тъканта и действат неблагоприятно върху имунната система. Те отслабват и могат да унищожат клетките и ДНК-то в клетките. Учените вярват, че увреждането на ДНК е основен компонент в процеса на стареене. ДНК е удивителна субстанция, която казва на клетките, кога да се делят, как да произвеждат ензими и други протеини и как да извършват всички останали клетъчни дейности. Ако ДНК-то е повредено, клетките не могат да функционират нормално, причиняват множество от потенциални проблеми и болести. Увреденото ДНК може да бъде възстановено, но понякога възстановяването е дефектно - в най-лошия случай, може да започне линия от ракови клетки. 



Антиоксидантите помагат да се неутрализират свободните радикали и да се предпазим от увреждане на клетките преди то да се появи. Само това предимство на естествения Астаксантин е толкова важно за живота на човека и единствено поради тази причина трябва да се приема ежедневно естествен Астаксантин.

Моята история




След една изкарана бронхопневмония, моята имунна система беше срината. Нямаше грип, настинка или вирус, които да ме подминат. Бях се превърнала в магнит за болестите, а моят личен лекар ме наричаше „вечният пациент”. Ужасно беше- не се чувствах добре, не можех да работя нормално и реших да взема мерки!
Точно тогава прочетох една статия за астаксантина, който се предлага от серията Wellness на Орифлейм и реших, че ще пробвам. Най- мощният антиоксидант, борещ се със свободните радикали и засилващ имунната система.
Веднага си го поръчах. В продължение на 2 месеца го пиех всеки ден и резултата беше налице. Мина грипният сезон, колеги болни, в семейството болни, аз нищо J
След 6 месеца отидох при личния си лекар за една бележка и той ме пита- „Къде изчезна ти, какво се случи?”- показах му каталога Wellness.
Астаксантинът е пигмент, извлечен от водорасли и се радвам, че с естествени продукти преодолях този проблем. Защото лекарствата колкото помагат на едно, толкова вредят на друго, а и се отразяват по- зле на финансите ни J
Сега продължавам да го пия, но не толкова редовно, защото имунната ми система се възстанови, но си остава моята капсулка за всичко! Комплексът се нарича „Шведска красота”, но според мен трябва да се казва „Шведско здраве” !
Новият подобрен продукт е с екстракт от боровинка и аз съм много щастлива от това, защото скоро имах проблем с бъбреците, така че става още по- функционален.
Това подарявам най- често на моите близки за празниците, защото Здравето е най- важно!

Ето и малко повече за самия продукт:
Шведска красота ПЛЮС” от "Орифлейм"


Уникалният лабораторен метод за култивиране на водораслите, от които се добива астаксантинът в комплекса „Шведска красота ПЛЮС”, е с обща продължителност 10 дни.
Зелените водорасли, които са достигнали зрялост, се излагат на силна светлина, за да бъде стимулиран синтезът на астаксантин.
- Вече придобили червен цвят, богатите на астаксантин водорасли са готови да бъдат използвани. Те се изсушават, стриват се на прах и се поставят в капсулите на комплекса „Шведска красота ПЛЮС”.
Целият процес се извършва в лабораторни условия на територията на Стокхолмския архипелаг, откъдето се добиват и самите водорасли в най-ранния етап от тяхното развитие.

Ако имате въпроси за продукта ми пишете на:
nadia.barbova@gmail.com

Бъдете здрави :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар