Translate

вторник, 11 март 2014 г.

Красив педикюр с Орифлейм

Видове педикюр 

Класически педикюр
Класическият педикюр е най-популярната процедура за грижа за краката. Ако  сте решили да опитате сами, започнете с приготвянето на топла баня за краката с градински чай, невен или обикновена сода за хляб. Накиснете краката си за около 10-15 минути. След банята кожата ще се омекоти. Минете с пила за крака около петите и загрубелите участъци- ето и едно страхотно предложение от Орифлейм!

Масажирайте добре краката и използвайте скраб. В текущия 4 каталог, ексфолианта за крака 2 в 1 е чудесен за тази процедура и е на  цена от 6.90лв :)

 След 10-ина минути изплакнете с топла вода. За кутикула използвайте пръчка от портокалово дърво, като предварително трябва да намажете кожата около нокътя с омекотяващ крем. Помнете, че формата на ноктите на краката трябва да бъде права линия. Използвайте пила, за да оформите леко ъглите. Цветна и удобна за 5.90 лв.- пилата цвете от Орифлейм!

Европейски педикюр
Тази вид педикюр е известен също като „сух“ педикюр. Той е удобен и практичен, защото кутикула не сеподрязва, а се използва специален крем, който няма да навреди на деликатната кожа. След това кожичките внимателно се избутват с дървена пръчка. Този вид маникюр има един недостатък – за да се постигне идеален резултат, трябва да бъде направен най-малко пет пъти.
Комбиниран педикюр
Както и класическият, този маникюр започва с баня на краката, но само се използва само дезинфектант. Можете да добавите морска сол, мед или отвара от лайка. Продължителността на банята е 30 минути. Направете скраб. След като завършите почистването, изплакнете краката с топла вода, подсушете с мека кърпа и нанесете подходящ крем, за да омекотите и да подхраните структурата на кожата. Може и да използвате тази лека СПА маска за крака от Орифлейм- 23738- на цена 8.90лв. със страхотен аромат в притурката на каталога е намалена :)

 На следващия етап се пристъпва към масаж на стъпалата и ако желаете, можете да направите минерална маска. Пристъпете към използването на овлажняващ крем или лосион за краката си. След това изрежете ноктите със специални за целта и обезателно дезинфекцирани инструменти. Формата на ноктите трябва да бъде квадратна, като ъглите не се изрязват (с изключение на врасналите нокти).
Можете да използвате масло, за да хидратирате кожичките и да подхраните ноктите. Най-подходящи са тези масла, които са съставени от растителни екстракти, кератин, протеини, витамини A, D и E.  Това подхранващо масло за нокти от Орифлейм в момента е на 4.90 лв.

Такова масло не само подхранва кожата, но омекотява кожичките и нокътната плочка, както и насърчава здравословния растеж и предпазва ноктите от чупене. Същото може да се използва и за възстановяване на пожълтели нокти.
 „Шоколадов“ или норвежки педикюр
Норвежкият педикюр защитава и подхранва кожата на краката и предпазва ноктите от чупене и крехкост. Този педикюр се различава от останалите главно по използваните средства. На първо място при него също прави баня за краката. За около 20 минути краката се потапят в затоплено мляко. Млякото притежава невероятни свойства – хидратира и омекотява кожата, като без затруднения се справя и с най-закоравелите области. След това е необходимо да смесите топъл шоколад и парафин и да направете маска на краката. Педикюрът прави кожата мека и еластична без дълги и скучни процедури и прекрасно полира ноктите.

А ето и още една съживяваща и професионална маска за крака, която ги прави меки и неверояни- на цената от 7.90 лв в текущия каталог! 
Важното е да се погрижим за краката си, след цял ден в затворени обувки и на крак- те заслужават да бъдат поглезени :)




 Ако искате да си поръчате някои от тези продукти, пишете на:
                nadia.barbova@gmail.com или  nadi09@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар