Translate

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Розов пипер в ароматите на Орифлейм

Здравейте :)

Напоследък, забелязвам в ароматните пирамиди на ароматите на Орифлейм съставката- розов пипер. И се чудех какъв е точно този пипер, защото нищо не ми говореше, но ми беше любопитно. Аз си имам градинка, живея в къща и реших да се поинтересувам за това ароматно растение, може пък да си го насадя :)
Естествено чичо Гугъл всичко знае и останах изненадана, аз изобщо не си го представях така, отказах се от отглеждане ;) И ще споделя тази информация с вас, защото е наистина интересно...
"Подправката розов пипер са плодовете на малко цъфтящо дърво /Schinus terebinthifolius/, което произлиза от тропическите и субтропическите райони на Южна Америка – Бразилия, Аржентина. Не трябва да се бърка с другите видове пипер - белия, черния и зеления, въпреки че дължи името си на сходството с плодовете на растението Piper nigrum, от което те се добиват. За разлика от тях розовият пипер има по-мек и сладникав вкус, примесен с приятен плодов аромат. Розовият пипер придава на храната лютивост, която напомня повече на чили отколкото на черен пипер.
 Зрънцата имат тънка чуплива обвивка, която лесно може да се стрие и да се използва като ароматна и ефектна подправка за блюда от риба или пиле.
Зрънцата на розовия пипер са много деликатни и се натрошават лесно. По-добре е да ги стриете с нож или хаванче за подправки вместо с мелничка за черен пипер. Използва се за подправяне на сосове, сирена, листни салати и бели меса. Плодовият му аромат го прави подходящ и за по-екзотични приложения, например в сладоледи и шоколади.
Изсушените зрънца често се комбинират с черния, белия и зеления пипер и се предлагат като шарен пипер.
А ето и какво казват за тенденциите при парфюмерията:" В света съществуват около 2 000 различни ухания, естествени и синтетични, с които съвременните парфюмерийни компании създават разнообразие. Тенденциите въвеждат нова вълна всеки сезон. Изведнъж "новото черно" се оказва розов пипер, кафе, феромони или "смяна на местата" (типична за женски аромат съставка се добавя към мъжки)."


Оказа се, че има доста тоалетни и парфюмни води на Орифлейм с розов пипер и кои са те- вижте:


1. Pretty Swan (код- 25057)- Нежен, ефирен дори аромат. С лек плодов привкус и пикантен остатък от розовия пипер. До 26.01 (края на каталог 1) е на цена 21.90 в каталога.


2. Paradise (код- 23853)- Чувствен аромат с цветни връхни нотки, пикантна сърцевина и запомняща се база. Нежен като коприна.  До 26.01 (края на каталог 1) е на цена 41.90 в каталога. 

3. Preppy Chic- аромата на младите и успешните


4. Roses of Dreams- Луксозният аромат на мечтите. Сега е в страхотна оферта, може да го вземете за 19.90 или 11.90 лв. (стандартната му цена е 76.90 лв. )


5. Giordani Gold Incotro- Пленяващ и траен аромат. За изисканите дами :)


Ако искате и вие да имате някой от тези аромати с розов пипер, може да поръчате на:
email: nadia.barbova@gmail.com или на gsm: 0885259342- Надя Барбова

Разбира се винаги може и да регистрирате тук:

http://bg.oriflame.com/recruits/online-registration-consultant.jhtml

и да взимате продуктите с отстъпка и печалба :)

Хубав ден, приятели :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар