Translate

вторник, 15 април 2014 г.

Радвайте се на живота :)

Здравейте, приятели :)

Много често напоследък се улавям как се ядосвам на дребни неща, за които няма смисъл. Има моменти, в които много неща се струпват на куп и сме изнервени максимално. Тогава всичко ни дразни, всеки ни е крив и виждаме всякакви негови грешки. Самонавиваме си се, че наистина е така и как може да не съм прав?


 Но лошото в тези случаи е, че задръстваме сърцето си с негативни емоции и енергия. Които ни вредят и може да доведат до много по- лоши последици!
Скоро слушах един семинар на Джойс Майер- която изреди 6 неща, с които допринасяме за това си състояние. Наистина се замислих...
Много е трудно да прощава човек, особено когато са го наранили по- болезнено. Но понякога се сърдим и дразним за незначителни думи и жестове. Може би просто, ние не сме разбрали правилно човека. Аз съм попадала и попадам също в такива ситуации.
1. Отчет- в повечето хора има неща, които не съвпадат с нашата представа за морал и отговорност. И ние си водим записки, затова кога е сгрешил и къде. Може и да не го кажем, но то си се складира в нас и в един момент, може да изредим цяла поредица. Вместо да си освободим това пространство от мозъка си за нашето развитие :)
2. Постиженията- Ако често си казваме, колко сме по- добри от другите и се четкаш, че ти би го направил по- добре от тях, може би имаме проблем. Хубаво е да си вярваш, но не и да подценяваш другите...
3. Оплакването- Ох, това се опитвам да го изкореня от себе си...Да казвате какво не правят другите, вместо да повтаряте какво правеха и правят :)
4. Синдрома на мъченика- Разбирате ли, аз вършех цялата работа, а те...
5. Разделение- Когато не си съгласен да се отцепиш и отделиш от това, което не приемаш.
6. Завист- Ако някой, на който се ядосвате или мразите, бъде благословен с нещо хубаво. И ви хваща яд как така на него?

Може би не всички от тези неща правим, но ако искаме да се радваме на живота трябва, да се отървем от тези, с които сме свикнали.


А можем да приемем нещата с лекота, да махнем с ръка, да ги оставим в ръцете на Всевищния и да гледаме себе си и собственото си щастие :)


Радвайте се на живота, на малките неща, прощавайте, за да бъдете простени и искайте Успех!


Няма коментари:

Публикуване на коментар