Translate

понеделник, 20 януари 2014 г.

Тест: Логическо или творческо мислене имате?


Неоспорим научен факт е, че в ежедневието всеки човек използва определена половина от мозъка си по-често. И сигурно поне веднъж сте чували, че докато лявото полукълбо отговаря за логичното мислене, рационалността и вниманието към детайла, то дясното владее хаоса, креативността и въображението.

За да откриете дали "дясното" или "лявото" мислене е по-развито при вас, ви предлагаме да се подложите на този кратък и интересен тест, който буквално ще ви разкрие какво се случва в главата ви и кои са слабите, за сметка на силните ви страни. Последвайте линка, за да видите вашия реултат. Моя е 56 % на 44 % почти на равно :)
http://en.sommer-sommer.com/braintest/


 

Като за начало трябва да отговорите на въпроса на коя страна според вас се върти жената от изображението, което виждате по-горе - надясно (по часовниковата стрелка) или пък наляво (обратно на часовниковата стрелка).

Следващите въпроси, които ще откриете в теста, са свързани с възприятлията и асоциациите ви. Именно те определят дали логиката или въображението има превес в мисленето ви.

Резултатът в края пък дава кратко и ясно обяснение на това доколо балансирате между двете полукълба и кои са най-отличителните характеристики на мисленето ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар