Translate

вторник, 17 февруари 2015 г.

Имаш чувствителна кожа?

Здравейте,

днес ще ви споделя няколко съвета за чувствителната кожа. Както знаете има няколко типа кожа и в зависимост от това, ако знаете вашия тип, лесно може да изберете правилните действия и продукти за нея. Има суха, мазна, комбинирана, проблемна и чувствителна...
Ако имате чувствителна кожа, то отдавна сте разбрали, че поддръжката й изисква повече грижи и внимание.
За щастие има няколко препоръки, които може да ви помогнат да избегнете неприятния дискомфорт, зачервявания и раздразнения.



1. Изпробвайте: Винаги нанасяйте съвсем малко количество от нов продукт върху кожата поне 48 часа преди да нанесете върху цялото лице или тяло. По този начин ще имате достатъчно време да реагирате, ако се появят зачервявания, раздразнения или някакъв вид алергия. Това е изключително важно да се спазва, ако експериментирате с нова боя за коса, крем за лице или фон дьо тен на марка, която не ви е позната и не сте използвали досега.

2. Хидратирайте: Сутрешният и следобеден ритуал по нанасяне на хидратиращ кожата продукт е много важен за жените с чувствителна кожа, тъй като по този начин кожата се предпазва от изсъхване. Преждевременното състаряване на кожата също се „бори“ с правилен хидратиращ продукт.


3. Защита от слънце: При чувствителната кожа изгарянията са значително по-опасни и болезнени, отколкото при другите типове. За целта, сведете до минимум вредите от слънцето, като използвате слънцезащитни продукти, които са предварително дерматологично тествани. Най-ниският долен праг е 15SPF.

4. Внимателно почистване: Опитайте се да миете лицето поне два пъти дневно, за да премахвате повърхностно натрупаната мръсотия по лицето и да предотвратите отваряне на порите. Но не прекалявайте и с това, тъй като прекаленото миене на чувствителна кожа може да я раздразни. След като почистите добре, поставете хидратиращ крем.

Внимавайте с кожата около очите, там мястото е още по- чувствително. Използвайте продукти без аромати и с по- малко активни съставки.Обръщайте внимание и на начина си на живот- недостатъчния сън, цигарите и алккохола могат също да ви се отразят зле.

От продуктите на Орифлейм, серията с лайка е специално за чувствителна кожа, а другата серия, която може
да пробвате Ecobeuty, която с 98 % естествени съставки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар