Translate

събота, 26 юли 2014 г.

Магията- Чаено дърво (Tea tree oil)

 Здравейте :)

Днес ще ви запозная със силата на маслото от чаено дърво. Може би повечето от вас не знаят,
колко ползи и рецепти има с него. Не случайно популярното масло от чаено дърво е наречено и „аптека в бутилка”, поради целебните си свойства приложими при много здравословни проблеми.  Но преди това малко информация...


Чаеното дърво (Melaleuca alternifolia) е растение, което принадлежи към сем. Миртови. От него се извлича маслото, известно с мощните си антибактериални, противогъбични, антивирусни и имуномодулиращи свойства. В Австралия, ползите от са известни още от преди хиляди години. Местните използвали листата му за направата на специален чай, лекуващ кашлица и простуда или пък за лечение на инфектирали рани, ухапвания от насекоми, порязвания, изгаряния и др. През 1920 г., антисептичните свойства на чаеното дърво били официално потвърдени, благодарение на химик на име Пенфолд. Малко по-късно, растението започнало масово да се прилага от австралийските лекари. Постепенно, лечебните му качества станали известни в цял свят. Днес науката разполага със солидни доказателства, че маслото от чаено дърво може успешно да се използва за лечение на гъбични инфекции, акне и много други болестни състояния на кожата. Етеричното масло от чаено дърво притежава доказани антисептични свойства, което означава че то е в състояние да унищожи инфекциите, причинявани от бактерии. То може да елиминира или предотврати растежа на микробите, включително бактерии, гъбички, вируси и паразити. Ефектът на маслото от чаено дърво е много близък до този на химичните дезинфектанти, с тази разлика, че то е напълно естествено и натурално средство.

  • Използват го в козметиката против пърхот и мазна коса: Може и вкъщи да си сложите 3 до 5  капки масло от чаено дърво в шампоана и така да третирате, докато се миете.
  • При хрема и настинка- може да сложите 10 капки масло в инхалатора и да вдишвате
  • При акне и възпаления след бръснене.
  • При възпаление и кървене на венците-  Изплакване със смес от вода и няколко капки от масло от чаено дърво. Може да се прави и при зъбобол.
  • При мазоли и рани на краката- Сложете 5 капки от маслото във легенче със топла вода и накиснете краката. Това се повтаря няколко вечери.
  • При рани и изгаряния- Може да се нанесе на засегнатите места.
  • При вагинални течения и възпаления-  Промивки с разтвор на 8 капки от маслото разтворено в топла вода.
  • Естествен репелент срещу насекоми.
  • Намалява кожните възпаления свързани с екзема и дерматит.

Маслото от чаено дърво стимулира имунната система, активира мозъчната дейност, действа силно антисептично, противовирусно, инсектицидно и потиска сърбежа. То може да се използва при всевъзможни дихателни проблеми, кашлица или синузит. Облекчава състоянието при болки в ставите, остеопороза, хемороиди или вагинално течение. 


Ето колко много ползи има това масло, аз вече си го имам вкъщи и го тествах за рани и мазоли на краката. Много омекотяващо и успокояващо действие има. 
Неизменно и за борбата с акнето, вижте цялата колекция, която предлага Орифлейм с масло от чеано дърво...



Може да поръчате тук:




Няма коментари:

Публикуване на коментар