Translate

четвъртък, 19 март 2015 г.

Аромати срещу стрес

Привет ;)

Няма почти човек на днешно време, който да не е подложен на ежедневен стрес или напрежение.

Спортът, здравословната храна, хобитата са само част от терапията, която помага при 

интензивен начин на живот. Етеричните масла също са добра алтернатива, от която може да 

се възползвате всеки ден. Учените не са напълно сигурни как ароматерапията действа за 

елиминирането на стреса и депресията.




Според изследвания химикалите, които се намират в маслата, задействат области в мозъка, 

отговарящи за настроението. Ето защо се смята, че някои аромати могат да облекчат 

напрежението, да успокоят и да повишат настроението и положителната нагласа. :)

И защо да не се възползваме от това...Ето и 5 аромата, които помагат:

1. ЛавандулаЛавандуловото масло успокоява нервите и насърчава релаксацията. Ароматът на това растение ще ви поднесе спокойствие. Оставете няколко сухи стръка на нощното си шкафче за по-добър сън. Или използвайте ексфолиант или гел- душ от серията Discover  и релаксирайте на воля :)




2. Ветивер- Ароматът на ветивер действа успокоително, против главоболие и стрес, за лечение на безсъние, депресии, повишава общата емоционална стабилност, регулира телесните функции.
Midsummer Woman от портфолиото на Орифлейм е със свежи нотки и ветивер...




3. Нероли (цветове на горчив портокал)Маслото от нероли успокоява спазмите, помага при депресия, тушира силните негативни емоционални състояния. Ароматът му е добър лек срещу безсъние. Нероли има лек цитрусов аромат с нежни флорални нотки, точно като Miss Giordani...









4. РозмаринМаслото от розмарин се получава чрез дестилация на цялото растение. То има чудесен успокояващ ефект върху нервната система и спомага за избистряне на мисълта. Като предпазна мярка се препоръчва да се избягва употребата му през първия триместър от бременността. 




5. Иланг- иланг-  Маслото има силно еуфоричен и седативен ефект върху нервната система и помага при тревожност, напрежение, страх, шок и паника. То действа и като афродизиак и е полезно при фригидност и импотентност. Маслото е особено полезно при учестено дишане и ускорен пулс , помага за намаляне на високото кръвно налягане и е полезно при чревни инфекции. Прилагано върху кожата, маслото от иланг-иланг има успокояващ ефект и балансира секрецията на себум. Прилагано върху скалпа, то има стимулиращ ефект и ускорява растежа на косата. Possess от Орифлейм е със съблазняващ и успокояващ аромат на иланг- иланг...




Каквото и да изберете, важното е да се чувствате спокойни, защото стреса и напрежението причиняват много щети на организма... :)

Усмихнат и спокоен ден !

Няма коментари:

Публикуване на коментар