Translate

неделя, 12 август 2012 г.

Швеция и Орифлейм

Швеция е държавата с най-голям брой население сред северните страни. В западната си част е разделена от Норвегия с планинска верига, а на изток си поделя с Финландия Ботническия залив на север от Балтийско море. Швеция се отличава с висок жизнен стандарт, с модерно и либерално общество.
Официалният в страната шведски език е най-разпространеният северногермански език.
Шведите имат значителен принос в областта на науката, изобретателството и културата. Каролус Линеус, шведски естественик, въвежда научната класификация на растенията и животните. Барон Берцелиус създава съвременната система на символите и формулите в химията. Джон Ериксон е откривателят на витлото, проектира и построява известния военен кораб “ Монитор ”. Емануел Сведенборг е цялостно изграден учен с важен принос в математиката, химията и други области на науката, но най-голяма слава има като теолог. Сред шведските изобретения са кибритът, сачмените лагери, парните турбини, автоматизираните морски фарове, хладилниците. Сред най-известните шведи е Алфред Нобел, откривателят на динамита и бездимния барут, основателят на Нобеловите награди. Нобеловата фондация присъжда 5 награди: за химия, за физика, за медицина и физиология, за литература и за мир. Астрид Линдгрен е най-прочутата детска писателка. Тя израства в една ферма край малкия град Вимербю в Южна Швеция. Астрид написва "Пипи Дългото чорапче" и „Кати в Париж”.  Швеция е позната по света с различни неща - звезди от ранга на Грета Гарбо, Ингрид Бергман, АББА, Бьорн Борг, както и компании като H&M и IKEA - международно с иновативния си дизайн в модата и интериора. Швеция е родина и на Алфред Нобел, който през 1985 г учредява Нобеловата награда - отличие, връчвано за постижения в различни сфери. 
    Швеция е една от водещите страни в опазването на околната среда. Климатът й е студен, но природата е величествена и се наблюдават приказни северни сияния. Естествената, непринудена красота на шведите е впечатляваща. Всичко това се отразява на идеята за създаването на компания- Орифлейм. През 1967 г двамата братя - Йонас и Роберт аф Йохник, решават да дадат шанс на хората да печелят от качествена бяла козметика, вдъхновена от естествената красота на Швеция. Те се фокусират върху естествения състав на продуктите - без тестване върху животни, и използването на модела директните продажби.





  Кратки факти
  • 1.3 милиарда евро годишни продажби; 
  • Над 3.3 милиона консултанти;
  • 7500 служители;
  • 950 продукта годишно;
  • Съосновател на Световната детска организация;
  • Глобален център за научна и развойна дейност с повече от 100 специалисти;
  • 5 собствени фабрики в Швеция, Полша, Китай, Русия и Индия
  • Регистрирана на борсата Nasdaq OMX Nordic Exchange от март 2004;
  • Продукти, базирани на естествени съставки, които никога не се тестват върху животни;
  • Оперира в повече от 60 страни, от които 13 франчайза

Орифлейм  предлага 3 начина да промените живота си:

Изглеждате страхотно
Слогънът „Естествена Шведска Козметика" улавя есенцията на портфолиото ни от уникални, иновативни продукти, вдъхновени от природата. Те включват естествени съставки и са разработени с помощта на най-модерните научни технологии. Ние правим всичко това, за да изглеждате страхотно!

Печелите пари
С уникалната бизнесвъзможност на Орифлейм вие можете да: Печелите пари днес и да сбъдвате мечтите си утре.

Забавлявате се
В Орифлейм може да се срещнете с нови хора, да намерите нови приятели и да пътувате до вълнуващи дестинации.

















Главен мениджър- Надя Барбова- 148303
За контакти: nadia.barbova@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар