Translate

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

3 важни фактора при избор на ФДТ

Здравейте :)

Днес ще разгледаме едно от незаменимите оръжия на всяко красиво лице на жените, а именно фон дьо тена!
В майсторството на художника има една невидима и скрита фаза, която се нарича грунд на платното. Ако то не е обработено, боите потъват и не могат да изразят силата на цветовете си.
В картината на лицето, фон дьо тенът е онзи магически грунд, който оживява цветовете и го прави сияйно. Дори и без никакъв друг грим, точният фон дьо тен преобразява лицето и отнема няколко години от възрастта му. Обикновено и там са повечето несъвършенства като петънца, пъпки, лунички...Не случайно графичните дизайнери използват фотошопа най- вече там...

Когато си избирате и купувате фон дьо тен, трябва да се съобразите с няколко съвета.
Има 3 важни фактора, които да ви помогнат при избора- покривност, тоналност и текстура...

1. Покривност-  От покривността се определя ефекта, който търсим и зависи до каква степен са несъвършенствата по кожата. При ФДТ-а има 3 вида покривност: ниска, средна и висока.
- ниска- С нея се изразява "нюд" ефект или почти незабележимо действие. Подходящо за ежедневието и красива кожа без дефекти. Обикновено тези ФДТ-и са съчетани с действието на хидратант, имат UV защита и са познати като ВВ и СС тониращи кремове...


- средна- Предлага балансиран ефект. Подходящо е за кожи с леки дефекти, седи естествено и матиращо.
- висока- Тук вече покривността може да прикрие и най- сериозните несъвършенства по кожата. Подходящо е за хора с проблемна кожа и при случаите, когато сте пред обективи и камери. При професионалните снимки, се използва голямо количество светлина и ФДТ-е с ниска и средна покривност прозират.



2. Тоналност- При ФДТ- е е 2 вида- розовееща или жълтееща...
За да се съобразите с този факт, трябва да знаете цвета на вашата кожа. Добре кръвоснабдените кожи са розовеещи, те почти не получават матов загар, а по- често се зачервяват. Докато златистите получават загар в амброви оттенъци. Разбира се най- добре си личи, когато го пробваме. Нанася се малко количество върху долната челюст към ухото и разнасяме. Тогава най- добре си проличава дали цвета ни хармонира. Най- честото грешките с ФДТ-а са именно там. Всички сме виждали, ефекта от грешен цвят и маска на лицето...



3. Текстура- Тя определя усещането, което се създава върху кожата ни. Флуидните ФДТ-и са доста леки и ниско покривни, обикновено и по- течни. Те са на водна основа и изискват да се разклащат преди употреба. Кремообразните и мус текстури придават един кадифен ефект на кожата. Усещат се меко и могат да бъдат в компактна форма, във флакон или туба. Обикновено са с висока до средна покривност. Най- плътна е текстурата на ФДТ-е под формата на стик.



Още съвети:

* Трябва да се съобразим и с типа кожа- суха, мазна, комбинирана, нормална, кожа с бръчки...
При сухата кожа, за предпочитане са кремообразните  ФДТ-и, за по- мазната към комбинирана, компактните ФДТ-и, които са матиращи са идеални. За кожа с бръчки, трябва да избягвате силно покривните и компактни ФДТ-и. Най- добре използвайте анти- ейджинг...
-  Не търсете повече! Вижте задната корица на Каталога и открийте любимия ви Giordani Gold фон дьо тен против стареене с най-добрата цена на годината! Тайната за гладка кожа сега е на цена 9.90 лв!


* Важно- Преди да посегнете към ФДТ-а, кожата трябва да е добре почистена и хидратирана. Използвайте почистващо средство, за да махнете остатъците от грим и себум. И после използвайте основа, която ще подготви лицето за ФДТ-а.



Не забравяйте, основното правило- красивият и успешен грим се постига при кожа с добро състояние и правилен избор на продуктите ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар