Translate

петък, 1 август 2014 г.

5 съвета при нанасянето на спирала

 Здравейте :)

Август вече започна, а ние продължаваме с добрите съвети и летни предложения...
Днес ще се запознаем с няколко хитринки при нанасянето на спирала или маскара- както доста хора я наричат.


1. Използвай извивачката правилно!
Ако искате красиви мигли, като тези на звездите от червения килим, трябва да използвате машинка за извиване. Дори спиралите с хубави четки за извиване не постигат същите резултати. Важното е да използвате извивачката за мигли преди да сложите спиралата. Иначе може да начупите и откъснете косъмчетата.



2. Не прекалявайте с количеството!
Злоупотребата с количеството на спиралата е най-голямата грешка. Мислите си, че колкото повече слогаш, толкова по-обемни и гъсти ще станат миглите. Всъщност най-много да наслоите туша и да придобиете кукленски вид. Професионалните гримьори съветват да се ограничи до слагането на два слоя. Много е важно и вида на спиралата.



3. Не помпайте спиралата!
Когато се опитвате да вземете повече туш и помпате спиралата нагоре- надолу, вие я повреждате. По този начин вкарвате прекалено много въздух и вътре започват да се развиват бактерии. Освен това, спиралата ще започне да изсъхва по-бързо, оформяйки бучици по миглите ти. Правилният начин е да измъкнете четката от тубичката с въртеливо движение, а след като приключиш, затвори внимателно по същия начин.



4. Внимавай със срока на годност!
Дори най-добрата спирала не е безсмъртна. Тя има най-краткотраен живот от всички козметични продукти – три месеца. След този срок започва да се рони и става на бучки, а вътре се развиват бактерии. По- добре я заменете, ако не искате да получите възпаление на очите.


5. Слагате само на връхчетата!
Ако слагате спирала само върху връхчетата на миглите, визуално ги правите да изглеждат по-къси. Старайте се да обхващате старателно  косъмчетата по цялата им дължина – от корена към върха.

Все пак съблазнителния поглед никога не излиза от мода. За да го постигнеш обаче, трябва да поставяш спиралата правилно. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар