Translate

сряда, 12 септември 2012 г.

Как да постигаме целите си

Определянето на целите ни е едно от най-мощните неща, които можем да направим, за да сбъднем мечтите си. Главният проблем, с който се сблъскваме, когато определяме целите си е, че често не се придържаме към тях. Причината, хората да имат успех, когато определят целите си е, че са фокусирани над тях непрекъснато. Помнете, че определянето на целта ще ви заведе точно там, където искате.
Например, ако някой си постави за цел да свали 5 килограма, непрекъснато ще си го напомня. И резултатът ще бъде налице. Ще си направи подходяща диета и ще я спазва. Ще прави нужните упражнения и ще постигне целта си. Хората, които нямат цели, не знаят какво искат. Това е разликата между успешните хора от обикновените хора.
Важно е да разбереш, че трябва да се придържаш към целите си, за да ги постигнеш. Ако не си се фокусирал над целите си, ще бъдеш като обикновените хора. Определи целите си днес, за да не ти се налага да го правиш утре. Ключът за придържането към целите ти е да се фокусираш над тях, докато не станат част от теб. Трябва да започнеш да ги изпълняваш автоматично без да се замисляш и да си напомняш.
Ето няколко съвета:
Използвай „утвърждения“. Това е лесен метод, който може да ти помогне да се придържаш към целите си. Утвърждавай целите си по няколко пъти на ден. Това ще те мотивира да действаш. Лошото е, че много хора забравят да го правят, точно както забравят и за целите си. Затова напиши си утвържденията на листче и го пъхни в джоба си. Така всеки път, когато бръкнеш в джоба си ще се подсещаш за целите си.
Напиши целите си на лист. Знаеш ли защо трябва да напишеш целите си на лист? Защото, колкото по-конкретно са написани, толкова по-лесно ще се придържаш към тях. Колкото повече се придържаш към тях, толкова по-лесно ще ги постигнеш. Точно затова е полезно да пишеш на лист всичко, което искаш да постигнеш в живота си.
цел, цели, постигамеЗапиши целите си на голям лист и го сложи някъде, където ще го виждаш често. Сложи го на масата, на хладилника или на стената. Направи си „Табло на Въображението”. Доста хора използват тази техника. Таблото действа като листчето с целите. Само че таблото е по-голямо и изглежда по-креативно. Залепи картинки, които ти напомнят за целите ти. Ако целта ти е да си купиш часовник Rolex, изрежи картинка на такъв часовник от списание или го принтирай от интернет, и го залепи на таблото. По този начин всеки път, когато видиш таблото ще си напомняш за целите ти. Толкова е просто. Аз например си направих- Колаж на мечтите. С картинки на всичко, което планирам и искам и наистина е по- лесно :)
Има много начини да постигнеш нещо. Бъди креативен. Да, има много начини да постигнеш нещо. Просто трябва да бъдеш креативен и колкото се може по-конкретен, когато става дума за целите ти. Можеш да кажеш на приятелите си за целите си. Така всеки път, когато ги видиш ще ти напомнят за нещата, които искаш да постигнеш. Доста често приятелите ти ще те питат за целите ти, което ще ти помогне доста.
Не спирай да преследваш целите и мечтите си :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар