Translate

неделя, 7 декември 2014 г.

Силата на боровинките

Здравейте ;)

Днес ще ви запозная е с един от най- полезните плодове и това е боровинката. Това малко, ароматно плодче е пълно с витамини и полезни вещества, които ни помагат в редица случаи. Нека видим и предимствата й...


1. Срещу инфекции- Боровинките могат да бъдат учудващо полезни със своите антибиотични качества. Те съдържат вещества, които потискат растежа на бактериите и по този начин предотвратяват инфекции на гърлото и пикочните пътища.

2. За младост и дълголетие- Не случайно, екстракта от боровинки се използва в козметиката и хранителните добавки...Те съдържат витамини А, С, Е , селен, цинк, мед и фосфор, които са ключови компоненти да останем млади и здрави дълго време...

3. Полезни за зрението- Боровинките съдържат вещества, които предотвратяват или забавят някои заболявания на окото, появяващи се с напредването на възрастта. Това са макулна дегенерация, късогледство и далекогледство. Те съдържат и специална група антиоксиданти като каротеноиди и флавоноиди.

4. Превенция за сърдечно- съдови заболявания и метаболитен синдром- Според изследвания на Университета на Мичиган, спомагат и за намаляването на коремните мазнини!

5. За добра мозъчна дейност и памет- Боровинките предотвратяват дегенерацията на невроните. И могат да помогнат дори при увредени мозъчни клетки и тъкани, които спомагат за запазването на паметта дълго време.

6. Срещу "лошия холестерол"-  Високото им съдържание на фибри и антиоксиданти спомагат за регулирането му. Освен това, една шепа боровинки всяка сутрин е перфектната закуска, която подобрява регулирането на стомаха.

7. Срещу свободните радикали и раковите клетки- Боровинките, благодарение на многото си антиоксиданти спомагат в борбата с раковите клетки.

Оказва се, че боровинките са от супер плодовете, които не трябва да пропускаме в нашата трапеза. За да сме млади, здрави и с висок имунитет!

Ако, обаче не ги приемате често като мен, може да ползвате и комплекса на Wellness с астаксантин и боровинки, който ми помага да защитя организма си от всички атаки на вируси и инфекции. За последните 4 години, забравих какво е антибиотик и се чувствам чудесно!
Не се оставям без него, а моите близки го предпочитат като подарък за празниците...




Няма коментари:

Публикуване на коментар