Translate

сряда, 30 април 2014 г.

Изглеждай добре, помогни на дете!

Здравейте,
днес ще стартираме една нова инициатива на клуб "Заедно сме сила" и тя е: Изглеждай добре, помогни на дете!
В каталозите на Орифлейм сигурно сте виждали различни предмети с благотворителна кауза.Фирма Орифлейм е съосновател на фондация "Детство" с патрон шведската кралица Силвия.

 В България си партнираме с фондация "За нашите деца". Нейната мисия е да помага на изоставени деца да намерят дом и семейство.


А как помагаме ние и вие, печалбите от всеки закупен дарителски предмет отиват за тази кауза. В подкрепа за нашите деца.
Едни от предметите са чудесни гривни за ръце със символа на фондацията и ще се радвам да виждаме все повече такива гривни във визията на дамите.



Затова и ще ви представяме различни предложения с тях, за да Изглеждаме добре и да помогнем за децата в нужда :) Понякога малкото, може да изглежда толкова много ...


Sunday stroll

понеделник, 28 април 2014 г.

Искате да свалите няколко килограма?

Добро, понеделнишко утро :)

Ако на въпроса си отговаряте с ДА, то тази статия ще е интересна за вас...

Винаги съм била закръглена още от дете, но на моменти  се доближавам до нормалните килограми за моя ръст. В началото на тази година обаче, реших че искам да направя нещо повече за себе си и тялото си. Да се храня по- здравословно и да се изглеждам и се чувствам по- добре. Разбире се, аз имах на разположение качествените продукти Wellness by Oriflame и не се поколебах да заложа на тях. Със серията Уелнес има и Пътна карта, за да помогнат на повечето хора да изградят своето меню и програма.
Аз не обичам диети и фитнес. Май повечето хора са така...:) Затова и си избрах мой начин за справяне. Най- голeмият ми проблем е Сладкото! И затова много се зарадвах като пуснаха новите протеинови блокчета, с които се замества сладкото изкушение. Аз ям едно блокче на закуска и приемам шейк от серията. Разбира се с вкус на Шоколад :) Увеличих приема на зеленчуци и плодове. И допълнително пия витамини и минерали, за да поддържам енергията си.
За физическа активност, имам много приятно занимание, трябва да си намерите вашето. Играя няколко народни хора два- три пъти вечер (вкъщи) и гледам да вървя повече пеша.
От началото на годината с тези промени, без лишения от нещо категорично и без фитнес, аз отслабнах с 7 кг. И много често вече ме питат- Какво правиш, изглеждаш много добре?
Въпроса е да намерите вашите приятни и полезни неща.
А ако искате да научите повече за тези продукти, пишете ми на :
nadia.barbova@gmail.com

неделя, 27 април 2014 г.

Chic & Orange

Лавандула и ванилия- неочаквано добра комбинация

Когато човек си представи Франция- няма как да не му изникне картина от Прованса с полета лавандула, които те омагьосват в лилава феерия. Освен красиво цвете, лавандулата обаче има и много полезни свойства. А ето и някои интересни факти за нея, които може би не знаете...


  • на езика на цветята лавандулата е символ на отдадеността, късмета, успеха и щастието
  • на езика на ароматите, тя олицетворява здраве и красота, като приложенията й са безкрайни
  • на езика на цветовете, тя е символ на женственост, грация и елегантснот
  • за древните римляни е била може би един от най-скъпите аромати за баня, като се е продавала на цената на цяла месечна надница. Името й идва от глагола lavare (мия).
  • гърците пък я нарекли наард на древния сирийски град Наарда и първи открили, че ако се счука и обработи добре има релаксиращо свойство при изгаряне
  • в християнската религия, тя е символ на чистотата, непорочността и безсмъртието. Зад всичко това има и легенда, която разказва, че ароматът на билката се получил, когато Дева Мария сложила дрехите на новородения Исус Христос да се сушат върху лавандулов храст, който след това разцъфнал и започнал да ухае. Когато сложила после и нейните дрехи на същия храст, те се боядисали в синьо. Затова синият цвят остава основен в нейните иконописни изображения.

Лавандулата често се използва в козметиката, парфюмерията, за тинктури, мехлеми и ароматизатори. Тя се е използвала за лечение и ароматерапия от древни времена, та до днес!
Приложенията на маслото и екстракта от лавандула са толкова много, но най- вече имат антибактериално, успокояващо, релаксиращо и почистващо действие. А дори и засилващо регенерацията на клетките!
Обичам аромата на лавандула, няма как да го сбъркаш. Много отличителен и леко остър.
И когато видях новата серия на Орифлейм-  Discover Parisian Delight- Лавандула и ванилия
се изненадах от комбинацията. Но много добре се допълват чувствената ванилия и свежата лавандула.

А какво да кажем за ванилията, едно от най- използваните съставки в козметиката и ароматите.

Има много почитателки, но има и много на които им е прекалено сладникава и тежка, е мисля, че в комбинацията с лавандулата ще се задоволят всякакви вкусове :)



четвъртък, 24 април 2014 г.

Успехът се крие зад провала...

Успехът се крие зад всяко едно наше действие. Успехът се крие зад провала, поражението,разочарованието,трудностите и сълзите. Понякога всичко, от което човек има нужда е да му бъде напомнено, че независимо къде се намира днес, утре е в неговите ръце!
(Инес Субашка)

Понякога резултатите не идват, когато ние искаме. Това обаче не означава, че няма да дойдат :) Има много моменти по пътя към целта, които те докарват до ръба на отчаянието и се питаш, трябваше ли въобще да го започвам... 
Да, трябваше. Лесното никога не води до големи резултати! Провали ще има и те ще ни напътстват как не може да стане, докато намерим точния ключ!

Провалът е мотора на целта, той ни запалва с амбиция и дързост. Да скочим големия скок след върнатите две крачки назад :)

Въпросът е как ще приемем ситуацията! 

 „Има твърде много хора, които се молят планините от трудности пред тях да бъдат премахнати, докато това, от което се нуждаят е кураж да ги изкачат.” 

Надявам се тези снимки да ви напомнят за успешното утре, към което се стремим...




















сряда, 23 април 2014 г.

5 бизнес визии за модерната лейди

Здравейте!

Днес ще ви представя пет различни визии, с които всяка дама може да открие своя стил и идентичност. Когато споменем за бизнес облеклото, повечето хора си представят скучно и строго... А може да бъде толкова различно, цветно и приятно!
Всяка жена има различен вкус и начин на обличане като предпочитания, но 5 основни разделения, ако можем така да ги кажем се открояват. Открийте вашето и изглеждайте безупречно, докато се чувствате в свои води:

1. Елегантен шик:



2. Класиката е вечна (черно и бяло):





3. Нежна елегантност:



4.  Нестандартна елегантност:



5. Неутрална с цветен акцент:





Преди много години повелителката на вечната елегантност Коко Шанел изрича:

"Модата се мени, стилът остава"



вторник, 22 април 2014 г.

Днес е денят на Земята- всичко е в нашите ръце!

Целта му е по-чиста и здравословна среда за живот

Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.

За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970г. в САЩ и Канада. Тогава милиони северноамериканци участват в мащабна демонстрация и настояват политиците да включат в своите приоритети опазването на околната среда.

През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, а България е една от първите страни, присъединили се към отбелязването на Деня на Земята.

Основната идея, около която са се обединили всички хора днес, е за по-чиста и здравословна околна среда и за съхраняване на живота на планетата. Нека повече садим, отколкото сечем...Дали дървета, храсти и цветя, нека запазим красотата!

Да научим и децата си да ценят, това което имаме. Да го поддържаме, без да унищожаваме!

Да запазим горите си зелени, реките си бистри, въздуха- свеж! Да ценим богатствата си!

Някои от пустините, направиха оазиси, а ние от райското, ще направим пустуш...
Грижа, мисъл и усилия са нужни!


Но не само в нашия двор, а най вече в общите пространства!

                                                                Всичко е в нашите ръце!

понеделник, 21 април 2014 г.

Колекция за кралици от Орифлейм


НОВ крем Кралска кадифена колекция

”Кралска кадифена колекция” е обичана от милиони жени по света заради своето  действие и мекота. До скоро лицето на Кралското кадифе беше- кралицата на женствеността- Моника Белучи...


35 години легендарен стягащ ефект. Убедете се в качествата на уникалната, неколкократно усъвършенствана формула, обогатена с екстракт от черен ирис и се почувствайте като кралица. Вижте развитието на серията тук:


Не пропускайте специалната юбилейна серия – сега в луксозно златисто бурканче oт лимитираната колекция!




Ако поръчате продукти за 35 лв от каталога, кремът ще бъде ваш само за 14,90 лв! 


четвъртък, 17 април 2014 г.

Пастелните нюанси хит за пролетните аксесоари

Бебешко розово, ментово зелено, гълъбово сиво- няма да сбъркате с нито един от тях за тази пролет. Перфорираната кожа и малките детайли допълват красотата на аксесоарите...


Нежните пастелни цветове се налагат като романтична тенденция. Свежата бонбонена гама при обувките ще подчертава женствените извивки на нозете ни, затова не пропускайте да се запасите с подобна модна находка! Известните дизайнери, ни карат да се влюбим в приказната тоналност, вдъхновена от нюанси като бледо розово, лимонено жълто, небесно синьо, тревно зелено и прасковено. Пастелната гама се откроява в новите колекции на много известни модни марки. 






И при маникюра се наблюдава същата тенденция :) 





Някои от тези прекрасни аксесоари може да разгледате тук:

и поръчате тук:

вторник, 15 април 2014 г.

Радвайте се на живота :)

Здравейте, приятели :)

Много често напоследък се улавям как се ядосвам на дребни неща, за които няма смисъл. Има моменти, в които много неща се струпват на куп и сме изнервени максимално. Тогава всичко ни дразни, всеки ни е крив и виждаме всякакви негови грешки. Самонавиваме си се, че наистина е така и как може да не съм прав?


 Но лошото в тези случаи е, че задръстваме сърцето си с негативни емоции и енергия. Които ни вредят и може да доведат до много по- лоши последици!
Скоро слушах един семинар на Джойс Майер- която изреди 6 неща, с които допринасяме за това си състояние. Наистина се замислих...
Много е трудно да прощава човек, особено когато са го наранили по- болезнено. Но понякога се сърдим и дразним за незначителни думи и жестове. Може би просто, ние не сме разбрали правилно човека. Аз съм попадала и попадам също в такива ситуации.
1. Отчет- в повечето хора има неща, които не съвпадат с нашата представа за морал и отговорност. И ние си водим записки, затова кога е сгрешил и къде. Може и да не го кажем, но то си се складира в нас и в един момент, може да изредим цяла поредица. Вместо да си освободим това пространство от мозъка си за нашето развитие :)
2. Постиженията- Ако често си казваме, колко сме по- добри от другите и се четкаш, че ти би го направил по- добре от тях, може би имаме проблем. Хубаво е да си вярваш, но не и да подценяваш другите...
3. Оплакването- Ох, това се опитвам да го изкореня от себе си...Да казвате какво не правят другите, вместо да повтаряте какво правеха и правят :)
4. Синдрома на мъченика- Разбирате ли, аз вършех цялата работа, а те...
5. Разделение- Когато не си съгласен да се отцепиш и отделиш от това, което не приемаш.
6. Завист- Ако някой, на който се ядосвате или мразите, бъде благословен с нещо хубаво. И ви хваща яд как така на него?

Може би не всички от тези неща правим, но ако искаме да се радваме на живота трябва, да се отървем от тези, с които сме свикнали.


А можем да приемем нещата с лекота, да махнем с ръка, да ги оставим в ръцете на Всевищния и да гледаме себе си и собственото си щастие :)


Радвайте се на живота, на малките неща, прощавайте, за да бъдете простени и искайте Успех!


понеделник, 14 април 2014 г.

Хранителни варианти за страстната седмица


От днес започва Страстната седмица или Седмицата на страданията – последната от живота на Исус Христос.
Според православния календар всеки ден от тази седмица е Велик.
През тази седмица Спасителят изкупва човешките грехове  чрез жертва - в страдание, болка и любов, и го показва чрез възкресение.
Аз реших за себе си, че тази седмица ще постя и се замислих какво може човек да хапва, тези дни. Оказа се, че много неща :) Ако и вие сте решили и имате същата дилема, ще ви е интересно...

Както виждате 2/3 от храните, които трябва да приемаме може да се консумират и сега. Има толкова варианти, но ние май сме си свикнали с ориз, боб и картофи и не виждаме колко много още полезни неща има?
Сега е сезона на зелената салата и можем да я комбинираме с всичко- варианти всякакви без сиренце :)
Гъбките са друг вариант- засищат и лесно се приготвят без масло обаче. Бобовите култури са прекрасен избор, носят ни много полезни вещества- леща, боб, грах..


Ето и рецептата за тази оригинална салата с леща и спанак:
http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/salads-bg/spinach-and-lentil-salad-bg/

И сега като започнем със зеленчуците край няма :)- не мога да мина без моето любимо зеле, приготвям го задушено със соев сос. Тиквичките и чушките са едни от най- любимите ми зеленчуци- рецепти бол с тях- с ориз, с доматен сос и какво ли още не...


На мен веднага ми изниква въпроса и за десерт- като любителка на сладкото, измислих страхотен вариант- тиквата :) Може да я запечете и поръсите с мед и орехи отгоре, а може и да си направите тиквеник, аз го обичам с много канела и ще направя... Но може и с ябълки...
Зелените супи също са богати на полезни неща и не бива да ги пропускаме- от коприва, лапад, киселец ...Не забравяйте, обаче без застройка :)
Имаме богат избор от плодове и зеленчуци и можем спокойно да изчистим тялото и душата си тази седмица!

И не трябва да забравяме да пием много течности, най- вече вода и чай!
Аз използвам един релаксиращ чай, с който поддържам баланс и спокойствие, а вие каквото предпочитате...

Билкова напитка „Релакс“
Разтворимата билкова напитка е уникален микс от ароматни билкови екстракти, обичани от различни култури по света заради антиоксидантните си качества. Тя съдържа лайка, която действа успокояващо и помага да се преборим с вредата от свободните радикали. Ройбосът (Aspalathus linearis) е червено южноафриканско храстовидно растение, традиционно използвано като приятна безкофеинова напитка. Мнозина го възприемат като истински еликсир заради богатото съдържание на минерали и антиоксиданти. Чаят има приятен загряващ ефект благодарение на специална съставка в черния пипер, наречена пиперин. Едно от най-широко изследваните действия на канелата е способността й да понижава нивата на кръвното налягане и инсулиновата чувствителност. И не на последно място „Релакс“ съдържа джинджифил и кардамон, традиционно използвани за подобряване на храносмилането. Комбинацията от всички тези съставки превръща този чай в перфектната напитка след вечеря.
Каквото и да решите, важно е да се чувствате в хармония със себе си и да сте щастливи!